جیپور یا جایپور معروف به شهر صورتی، از شهرهای تاریخی هندوستان و مرکز ایالت راجستان است. شهر جیپور در شمال غربی کشور هند قرار دارد. این شهر ۳٫۱ میلیون نفر جمعیت دارد.
شهر جیپور نخستین شهر دارای طرح شهری در هندوستان بود.
این شهر از مراکز مهم گردشگری در هند است و به خاطر وجود ساختمان‌های پرشمار صورتی‌رنگ در شهر، به آن لقب شهر صورتی داده شده‌است. از نقاط دیدنی آن می‌توان به دژهای ناهارگر و جایگر و همچنین کاخ هوامحل و رصدخانه قدیمی یا مجموعه اخترشناختی جنتر منتر اشاره کرد.
آب‌وهوای شهر نیمه‌خشک است و باران‌های موسمی نیز دارد. رایج‌ترین زبان‌ها در شهر هندی و راجستانی هستند اما انگلیسی، پنجابی و سِندی نیز رواج زیادی دارند.

تاریخچه جیپور

در سال ۱۷۲۷ توسط مهاراجه سوای جای سینگ دوم، فرمانروای آمبر بنیاد شد. در طول سال‌های ۱۷۲۵ تا ۱۷۶۷ نه بخش از این شهر گسترش یافت. عواملی از جمله تأسیس مراکز آموزش و افتتاح راه‌آهن مرتبط به دهلی در سال ۱۸۸۲ مجموعاً پایه و اساس رشد سریع شهر شد. پس از استقلال، در سال ۱۹۴۹ شهر جایپور به عنوان مرکز ایالت راجستان معرفی شد و بدین ترتیب نقش اداری هم به آن افزوده شد.
 

منبع: wikipedia

 

هوا محل
هوا محل
بازار گل فروش ها
بازار گل فروش ها

به این شهر امتیاز دهید

 
 

  • 3/5
  • 1 امتیاز
1 امتیازX
خیلی ضعیف ضعیف معمولی خوب عالی
0% 0% 100% 0% 0%

 
 
 

Jaipur
12°
haze
humidity: 58%
wind: 1m/s NNW
H 12 • L 12
21°
Mon
20°
Tue
20°
Wed
20°
Thu
19°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

 

  مشخصات
کشور / قاره هند / آسیا
جمعیت 3،000،000 تا سال 2011
وب سایت www.jaipur.rajasthan.gov.in
کد تلفن +91
تفاوت زمانی با تهران +2:00
زمان تقریبی پرواز 3 ساعت و 15 دقیقه تا دهلی + حدود 4 ساعت فاصله زمینی از دهلی تا جیپور

 

  مشخصات
نام فارسی جیپور
نام لاتین Jaipur
بهترین زمان سفر  از ماه اکتبر تا مارس، جشنواره رنگ، جشن های ملی
نوع آب و هوا  گرم، مرطوب
هزینه ها مناسب
 ارزش سفر  7 از 10

بهترین زمان سفر

جشن رنگ، جشن های ملی
جشن رنگ، جشن های ملی

خوراکی ها

غذا در هند تنوع بیشماری دارد، به دلیل وجود مذاهب و اقوام و فرهنگ های بسیار زیاد در هند غذاهای هندی بسیار زیاد هستند
اما حتما توجه داشته باشید که هندی ها گوشت مصرف نمی کنند،بنابراین تقریبا هیچ کجای شهر گوشت پیدا نمی کنید
فست فودهای معتبر جهان در این شهر شعبه دارند که البته به دلیل قوانین هند گوشت همبرگر سرو نمی کنند
البته رستوران های ایرانی تا حدی از گوشت در غذاهای خود استفاده می کنند که شاید بهترین گزینه برای شام و نهار در زمان اقامت شما در این شهر باشد
مورد دیگری که باید به آن توجه کنید تندی غذاهاست، حتما قبل از سفارش غذا حتی در فست فودهای بین المللی شهر از تند نبود آن اطمینان پیدا کنید، غذاهای هندی با فلفل های تند محلی پخته می شوند که برای خارجی ها بسیار تند و در خیلی از موارد غیر قابل خوردن است
اگر در تهران زندگی می کنید و در رستوران های هندی غذا خورده اید باید بدانید که غذا در رستوران های تهران مثل تاج محل با اینکه توسط آشپز هندی تهیه می شوند بسیار کم فلفل پخته می شود و قابل مقایسه با رستوران های داخل هند نیست
هندی ها حتی به برنج هم بسیار فلفل می زنند

 
 

indian_fast_food

مراکز دیدنی

کجا خرید کنیم

هزینه ها

کیفیت زندگی

ردیف هزینه ها قیمت به روپیه
1 یک وعده غذای ارزان 400
2 یک وعده غذا در رستوران متوسط 1000
3 ساندویچ با نوشابه 250
4 یک قوطی نوشابه 28
5 یک بطری کوچک آب 15
6 حداقل بلیط مترو یکطرفه 20
7 یک مسیر کوتاه تاکسی 50
8 یک کیلو سیب 120
9 یک کیلو برنج معمولی 60
10 یک کیلو موز 50

 

میزان کیفیت ملاک ارزیابی
کم سیستم درمانی
متوسط امنیت کلی
کم تمیزی شهر
متوسط کیفیت هوا
متوسط فضای سبز
کم  امنیت تنهایی در شب
کم  تفریح و سرگرمی
کم  تحصیل
کم  مراکز خرید

تصاویر

هتل ها

تگ ها